Cégünkről

Kik vagyunk?

A MetMax Europe egy több évtizedes múltra visszatekintő fémmegmunkáló vállalat, melynek fő profilja nagypontosságú komplex fogácsolt készülékek, alkatrészek gyártása egyedi kis-, közepes sorozatban, valamint nagy bonyolultságú és magas minőségi gépalkatrészek előállítása.

 

A vállalatot Szórádi József esztergályosmester alapította 1987-ben. A magas szintű szaktudásnak és rugalmas, ügyfélközpontú kiszolgálásnak köszönhetően a MetMax Europe az elmúlt 30 évben folyamatosan növekedett, ügyfélportfóliója mellett technológiai bázisát is folyamatosan fejlesztve és szélesítve.

 

2016-ban a vállalatot a Vestin Equity által szervezett magántőke ügylet keretében egy magyar magánbefektetői kör vásárolta meg Csoma András vezetésével. A tulajdonosok célja, hogy a MetMax Europe-ot európai szinten meghatározó vállalkozássá fejlesszék a nagy pontosságú és komplexitású forgácsolt alkatrész előállító piacán. Emellett eltökélt szándék, hogy a MetMax Europe eddigi, átlag feletti növekedési dinamikája a vállalkozás jelenlegi, érett szakaszában is megmaradjon. Ezt jól példázza a 2017-2018-as időszak mintegy 35 százalékos árbevétel növekedése és 3 m EUR-t meghaladó beruházási volumene is. A növekedés- és a folyamatos technológiai fejlődés érdekében a MetMax Europe stratégiai célja, hogy folyamatosan az éves árbevételének 12-14 százalékát fordítsa beruházásokra.

Ügyfélkapcsolataink

A vállalat mára nagy nemzetközi vállalatok európai szintű stratégiai beszállítója, nekik jellemzően komplex –ügyfelenként általában több száz cikkszámra kiterjedő – alkatrész portfóliók gyártását és beszállítását biztosítja, jellemzően több különálló európai lokáció számára, rugalmas logisztikai- illetve beszállítási struktúrákban.

 

A MetMax Europe aktívan vesz részt olyan kiszervezési projektekben, ahol hosszútávon vevői megmunkálási kulcskompetenciákat, illetve speciális technológiákat szerveznek ki megfelelő stabilitású beszállító számára; know how transzferrel, illetve tovább fejlesztéssel együtt. A MetMax Europe rendelkezik vevő specifikus technológiai és kapacitás fejlesztési feladatok megvalósításához szükséges szaktudással, tapasztalattal, illetve kész a szükséges specifikus technológiai fejlesztések megvalósítására.

Jövőképünk

A jelenlegi tulajdonosi kör hosszú távú stratégiai befektetőként definiálja magát. Célja, hogy a MetMax Europe Közép-Kelet-Európa fémmegmunkáló piacán meghatározó vállalattá váljon, amely a nemzetközi beszállítói értéklánc tagjaként magas komplexitású részegységekkel látja el nemzetközi partnereit, aktív szerepet vállalva a tervezési- és gyártás technológiai feladatok ellátásában.