TERMELÉSI KAPACITÁSBŐVÍTÉS VALÓSULT MEG A METMAX EUROPE ZRT-NÉL UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

A MetMax Europe Zrt-nél Uniós támogatásból termelési kapcitásbővítés támogatása valósult meg eszközbeszerzéssel. A társaság célja pályázat keretében megvalósuló fejlesztéssel a piaci részesedés megtartása, a nemzetközi versenyképesség növelése, a tevékenységének erősítése volt. A fejlesztés megvalósításához a MetMax Europe Zrt. 224,85Mio Ft támogatásban részesült. A pályázat összköltsége meghaladja a 642Mio Ft-ot.

A MetMax Europe Zrt. egy dinamikusan fejlődő, nagy gyártástechnológiai bázissal s több évtizedes forgácsolási múlttal rendelkező vállalat. Fő profilja szerint, nagypontosságú precíziós gépalkatrészek, készülékek, alkatrészek gyártása egyedi kis-, közepes sorozatban, valamint nagy bonyolultságú és magas minőségi színvonalat képviselő gépalkatrészek gyártása. A GINOP-1.2.1-16-2017-00058 számú projekt keretében az alábbi gépek kerülnek beszerzésre: 1db ENSHU GE460He horizontális CNC megmunkálóközpont, 1db TOYODA FH500J vízszintes megmunkálóközpont, 1db DOOSAN NHP5000 horizontális CNC megmunkáló, 1db DMU95 monoBLOCK univerzális CNC megmunkálóközpont, 1db DOOSAN PUMA TT1800SY CNC esztergaközpont, 1db MURATA MT200GT2 CNC eszterga, 1db MURATA MT100/T3 CNC esztergaközpont, 1db NZX 2000SY2 800 univerzális CNC eszterga.

 

A legkorszerűbb, magas technológiai színvonalú berendezések beszerzésével a MetMax Europe Zrt. jelentős technológiai fejlesztést valósított meg. A vállalkozás az eszközök üzembe állításával nagyobb megrendelői elvárásoknak is képes megfelelni, s a berendezések a szolgáltatási színvonal emelkedését is biztosítják. A projekt a MetMax Europe Zrt. 9086 Töltéstava, Lévay Henrik u. 1. szám alatti telephelyén valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A hosszú távú fejlődéshez nélkülözhetetlen a fejlesztés, amely egyben a társaság szolgáltatási színvonalának minőségi növekedését reprezentálja. Az uniós támogatás segítségével, a megvalósított fejlesztésnek köszönhetően a MetMax Europe Zrt. hatékonyabban tudja a vevői igényeket kielégíteni, s a projekt kedvezőbb feltételeket teremt az árbevétel növeléséhez. A projekt fizikai befejezési időpontja: 2019.04.25.